CALENDAR

October 2024
M T W T F S S
« Jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Participare A.A.P. Cluj: Expoziție de grafică și pictură „RĂZBOI ȘI PACE”, în Sala cu Coloane a Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei

monitorulsv

Miercuri 16 octombrie 2024, ora 13, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în colaborare cu Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei și Asociația Artiștilor Plastici din Județul Cluj, vernisează expoziția de grafică și pictură „RĂZBOI ȘI PACE”, în Sala cu Coloane a Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei.

……

“Peste o sută de picturi realizate de artiști plastici maghiari și români din Transilvania ca omagii pentru pace și bucuria vieții

Da, există o limită a războiului și un hotar al păcii, iar cei ce sunt binecuvântați cu pace sunt datori să mărturisească valoarea acesteia. În acest context, 41 de pictori maghiari și români din Transilvania, îndrumați de doamna profesor emerit Margareta CATRINU și animați de doamna Dorina POP, președinta Asociației Artiștilor Plastici din Județul Cluj, s-au alăturat entuziaști acestui proiect expozițional. Pacea este un bun pe care, cei ce îl au sunt tentați să nu îi recunoască valoarea. Tocmai de aceea, artiștii plastici Adela KOSTYAL, Adriana SAKURAI, Alida NAGY, Alin BÂLCU, Anca KIS, Anica POJAR, Babi ILYES, Claudia MACARIA, Corina JECAN, Cornel TURCU, Cristian GOILĂ, Dorina MOTOTOLEA, Dorina POP, Dumitru POPA, Elena BERAR, Ella RUSU, Eva GAJA, Gabriela MEȘTER, Ioan RUSU, Ioana MOCAN, Iulia BĂBAȘ, Kruppa TUNDE, Lajos CZIRJEK, Lia LUPU, Liliana LAZĂR, Manole CIUI, Margareta CATRINU, Mărioara CALBAJOS, Mariana CĂLEAN, Melinda RÉMAN, Natașa BARDI, Nico BOJA, Niculaie ISTOK, Octavian POPESCU, Rodica VESCAN, Sanda IONESCU, Terezia CONȚIU, Tiberiu TĂMAȘ, Vasile MUREȘAN, Victor APOSTU, Violeta POP POPESCU și Zsuzsana VERESS vin în expoziția „Război și Pace” cu lucrări manifest care emană bucuria vieții și sănătatea păcii pe care o trăim astăzi în România.

Suntem convinși de faptul că, vizitatorii expoziției de la Palatul Dornelor vor reflecta fulgurații din emoțiile celor 44 de artiști expozanți și vor purta aceste reflexii în societate ca o rugăciune de mulțumire pentru pace și o rugăciune de cerere pentru încetarea războaielor.

Expoziția va fi deschisă în perioada octombrie 2024 – aprilie 2025. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, de la 12 la 16. Pentru relații suplimentare și programarea vizitei unor grupuri organizate ce ajung la Vatra Dornei în afara programului afișat, numărul de telefon al Centrului Muzeal din Vatra Dornei este 0744 422 733.

Intrarea la vernisajul de miercuri 16 octombrie 2024, ora 13, este liberă și gratuită, cu accesul în sală pe treptele și prin ușile dinspre izvorul de apă minerală Maestro.” (Pr. Gabriel-Dinu HEREA)

Cititi articolul complet pe monitorulsv.ro

Foto: captura, monitorulsv.ro

Comments are closed.